Marrëveshje parashikon kontrollin administrative në Rripin e Gazës, nën grupin Fatah të mbështetur nga qeveria.

Egjipti ishte lehtësuesi i këtyre bisedimeve për rregullimin e marrëdhënieve në Kajro.

Palestinezët në Gaza dhe West Bank janë udhëhequr ndarazi që kur filluan përleshjet e para në mes të këtyre dy grupeve, në vitin 2007.

Marrëveshja e re përfshinë edhe kontrollimin e kufirit në mes të Gazës dhe Egjiptit, nga grupi Fatah i mbështetur nga qeveria, ndërsa përgjegjësitë administrative do ti marrin në dhjetor të këtij viti.

Gjithashtu në këtë muaj do të vendosen edhe forcat e sigurisë në Rripin e Gazës.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here