Nga janari në vendin e vogël europian kanë kërkuar azil 560 persona, prej të cilëve 60 sirianë, ndjekur nga irakenët (53), gjeorgjianët (52), marokenët (45) dhe afganët (37). Kosovarët (35) janë në vendin e gjashtë, përcjell albinfo.ch. Për krahasim, në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar azil kërkuan 868 persona.

Nga gjithë aplikuesit, vetëm 41 përqind kanë fituar azil, ndërsa tjerët janë dëbuar me forcë ose vullnetarisht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here