Tre racione në ditë me frutat e stinës, të pjekura dhe të lara mirë, janë një burim kripërash mineralke dhe fibrash.Por dilema është se kur është më mirë ti konsmuojmë gjatë ditës. Dilema është se kur duhen konsumuar, në fund të një vakti, apo në vend të një ëmbëlsire apo si mesvakt?

Nëse të gjithë bien dakord për vlerat që kanë frutat, jo vetëm në fibra, por dhe ujë, antioksidantë etj. ndajnë mendime të ndryshme se kur duhen konsumuar.

Përfundimi është se momenti ideal për të ngrënë fruta është mëngjesi, apo dhe mesvakti. Megjithatë duhen dëgjuar kërkesat e trupit. Por momenti më pak i rekomanduar është në fakt darka. Zgjatja në kohë e tretjes mund ta bëjë më të rëndë vaktin pikërisht kur trupi përgatitet të pushojë gjatë natës. /Lajmi.net/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here