Ilustrim

Projektligji ka të bëjë me njohjen dhe përcaktimin e të drejtave të beneficioneve të punëtorëve të arsimit shqip që punuam në vitin shkollor 90/91 dhe 98/99.

Fushëveprimi i projektligjit është përcaktimi i caktuar për përkrahje financiare për të punësuar në sekretariate, këshilla komunale të financimit, ente komunale, entin për botimin e teksteve, punëtorëve shkencorë, pronarëve të shkollave.

Ky ligj nuk zbatohet me gjithë punonjësit që marrin ndonjë beneficion tjeter të ndonjë kategorie tjetër, dhe që kanë kontribuar në këtë periudhë nëse janë financuar nga jashtë, e jo nga Kosova.

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë kishte ndaluar grevën e paralajmëruar për datën 13 prill pasi  ishte vendosur që Projektligji për statusin e punëtorëve të arsimit shqip në Kosovë nga viti shkollor 1990/91 deri në vitin 1998/99 të shkojë në Kuvend. /Lajmi.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here