“Jam i interesum që bashkërisht të gjejmë zgjidhje, në të kundërtën ligji do të vendos minimumin provim shteteror. Studentët do t’u nënshtrohen provimit shteteror ne momentin kur e përfundojnë  një program të caktuar në një fakultet të caktuar”, ka paralajmëruar Bytyqi.

“Pra, nuk mundemi t’i mbyllim sytë para një gjendje të tillë reale që sot ekziston. Ne sot e dimë që kemi një numër të jashtëzakonshëm të studentëve nëpër këto kolegje, që baraspesha e vlerës së diplomës dhe dijes nuk janë të barabarta”, ka shtuar ai.

Në një intervistë për gazetënfjala, ai ka thënë se universitete publike të hapura në vitet e fundit nuk do të mbyllen, por do të shikohet baza ligjore e funksionimit të tyre dhe cilësia. Nëse s’i plotësojnë kriteret ligjore, ai ka paralajmëruar degradimin e tyre në Fakultete dhe lënien e vetëm dy Universiteteve Publike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here