India dhe Kina, të cilat secila kanë popullsi prej rreth 1.3 miliardë njerëzish, erdhën respektivisht në vendin e dytë dhe të tretë.

Kontrolli i armëve është një temë e nxehtë politike në Shtetet e Bashkuara, pas një valë të shtënash masive në shkolla dhe vende publike.

Administrata Trump ka thënë se do të punojë për të përmirësuar sigurinë në shkolla, por nuk ka bërë kërkuar ndonjë legjislacion të ri kombëtar për kontrollin e armëve.

Administrata e Trump ka thënë se do të punojë për të përmirësuar sigurinë e shkollës, por nuk ka bërë thirrje për legjislacion të ri kombëtar për kontrollin e armëve.