Vrima e zezë

Shkencëtarët e gjurmuan një yll të madh sa dielli ynë dhe e panë duke u tërhequr nga vendi i tij në drejtim të një vrime të zezë.

Ata panë një shpërthim me shpejtësi të lartë duke dalë nga vrima e zezë, shpërthim ky i cili vret dhe gëlltitë yje, transmeton lajmi.net.

Vrima e zezë

Kjo nuk shfaqë vetëm momentin kur shfaqet shpërthimi i madh, por edhe atë çfarë vjen pas tij. “Këto ngjarje janë shumë të rralla”, tha Sjoert van Velzen, i cili udhëhoqi analizën.

“Është hera e parë që ne pamë një shkatërrim yjor të shkaktuar nga vrima e zezë”, shtoi ai. (lajmi.net)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here