Disa copëza limoni të shtrydhura në një filxhan çaji, është kura më e mirë dhe zbut menjëherë dhimbjen e kokës.

Disa copëza limoni të shtrydhura në një filxhan çaji, është kura më e mirë dhe zbut menjëherë dhimbjen e kokës.

Sipas një studimi të kryer në Londër, lëvorja e limonit e grirë dhe e shtypur mund të përdoret si kompresë për të zbutur dhimbjen e kokës, të shkaktuar nga temperatura.

Lëngu i limonit, përveç që relakson, ofron edhe një shije freskuese e cila lehtëson kokëdhimjen

Copëzat e limonit, si edhe ato të portokallit, mund të lehtësojnë dhimbjet edhe përmes aromoterapisë – duke prerë dhe duke i vendosur në lëkurë në pjesën sipër ballit.