Një leckë të butë duhet lagur me lëngun e bërë nga uthulla dhe uji, rakia apo alkooli i zbutur, vëreni rreth qafës dhe mbi të vendoseni një maramë të trashë apo shall. Kompresën duhet të mbani së paku dy orë.

Në fazat e hershme të pectoris mjete efektive janë të bazuara në limon. Mjekët popullor këshillojnë që në gojë, sa më afër bajameve, duhet mbajtur dy feta limoni, të pastruar nga lëvorja, dhe butësisht të thithni. Kur limoni të zbutet, ju mund të gëlltisni atë dhe të njëjtën procedurë të përsëritni për gjysmë ore.

Në një gotë ku e keni shtrydhur panxharin e freskët e shtoni një lugë të çajit hudhër të grimcuar, dhe pastaj e futni një gotë ujë të zier dhe të ftohur. E lëni që të ulen për pesë – gjashtë orë, por duhet të përzieni çdo gjysmë ore, pastaj kulloni dhe shpërlajeni fytin disa herë në ditë.